• „MONITORUL IMOBILIAR ” -singura sursa independenta despre piata locala

  ____________________________ ____________________________ PESTE 350 DE SUBIECTE IMOBILIARE DE MARE INTERES ; CA SA LE CITITI, APASATI AICI >>>>>>> _____________________________ SCRIE AICI : INTREABA SAU COMPLETEAZA Artur Silvestri >>contact >aici >> _____________________________
 • " ROMANIA VAZUTA DINSPRE EUROPA "

  monitor-imobiliar1.jpg ______________________________ In Europa, " traditia" si " natura" sunt reguli de fier ce nu se pun in discutie ; la Bucuresti , acestea inca nu se cunosc. Dar se vor cunoaste curand , indiferent ce crede Stapanirea . _______________________________
 • DE CE A APARUT " MONITORUL IMOBILIAR " ?

  " Monitor Imobiliar " este un buletin cotidian de comentarii , analize , opinii si prognoze pe tema imobiliara romaneasca alcatuit de dr. Artur Silvestri , professeur - visiteur la Universite Francophone Internationale din Bruxelles si fondator al SGA ROMANIA - INSTITUTUL DE CONSULTANTA IMOBILIARA LTD. Materialul prezent in acest buletin poate fi preluat gratuit pentru uzul presei cu conditia mentiunii sursei ( " Monitor Imobiliar " ) si a autorului . Buletinul este redactat de dr. Artur Silvestri in baza unei documentatii de piata romaneasca alcatuita de SGA ROMANIA si , deopotriva , prin documentatia europeana proprie . Orice aprofundari tematice se pot solicita la adresa de e-mail : sga.romania.contact@gmail.com sau direct editorului , la adresa monitor.imobiliar@gmail.com ________________________________ ClickLink.ro ________________________________ O CARTE " DE IMOBILIAR", APARUTA IN LUNA IULIE 2008 _______________________________ ________________________________
 • DOUA INTERVIURI INCENDIARE, CARE AU STARNIT COMENTARII SI AU FACUT EPOCA

  Artur Silvestri: Unii vorbesc despre mine ca despre un personaj excentric, naiv si idealist "Wall-Street", 31 Iulie 2006 "Nu privesc emisiunile de televiziune, cel putin in Romania, unde acestea sunt pur si simplu dezgustatoare prin slugarnicie, sub-cultura si un gen de suprarealitate unde nu se poate identifica aproape nimic din viata cotidiana de la noi", spune Artur Silvestri, Director General al grupului S.G.A. Romania - Institutul de Consultanta Imobiliara si profesor in gestiune imobiliara si expertiza de patrimoniu la Universitatea Internationala Francofona (U.F.I. ) din Bruxelles. >>>>intreg interviul aici>>>> ________________________ Bucurestii-o-vietate-handicapata-de-hotie-avand-numai-un- sfert - de - plaman "Daca vorbim punctual, nici macar in Turcia nu exista mall-uri in mijlocul orasului, caci 'Galleries La Fayette' din Paris sau 'El Corte Ingles' din Barcelona, nu sunt mall-uri, dar la noi sunt, si intentia unora este sa le intinda pana chiar in preajma Ateneului sub privirile prostite ale unei majoritati ce isi pierde vremea cu privitul la televizor" - Artur Silvestri ________________________
 • REFERINTE/click pe tema preferata

 • ALTE CARTI DE "IMOBILIAR"

  artur-silvestri-exercitii-de-exorcism-social.jpg _________________________ _________________________ _________________________ _________________________ artur-silvestri-apogeul-derutei.jpg __________________________ artur-silvestri-apologia-hazardului.jpg __________________________ __________________________ artur-silvestri-efectul-thales-din-milet.jpg __________________________ __________________________________
___________________________________ ___________________________________

~A vandut Adrian Nastase “palatul Elenei Lupescu “??

ARTUR SILVESTRI :

Radicalismul de porunceala al unor ziaristi de azi nu ar exprima cu deplinatate spiritul epocii noastre daca mentalitatea slugarnica nu s-ar impleti cu ignoranta cea mai deplina dar , deopotriva, cu aroganta in a-si da cu parerea acolo unde nu exista nici o competenta. Iata ce se putea citi pe la inceputul acestei primaveri intr-un fel de denunt tardiv facut dupa toate regulile artei propagandei din fragmente puse la un loc pentru a soca :
Palatul in care a trait Elena Lupescu, amanta si apoi sotia regelui Carol al II-lea, a fost vandut, pe vremea guvernului condus de Adrian Nastase, Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AGVPS) la un pret de garsoniera.” Citind aceste propozitiuni de unde reies stiri sinistre propagate pe un ton lugubru , este exclus sa nu te infiori mai ales cand sunt invocate notiuni ce impun numaidecat precum aceea de ” palat ” si se evoca personaje a caror viata luxurioasa nu s-ar fi putut desfasura , potrivit imaginarului baietilor famelici din presa de la noi , decat in cladiri de bogatie strivitoare.
Dar , din pacate , si aici din sapte vorbe cinci sunt prostii , cum se spune adesea de catre prostimea nepriceputa in aranjamente gazetaresti. Caci o documentare cat de sumara ,care nu ar produce nimanui dureri de cap fiindca nu reclama nici efort si nici procese de gandire complicate , ar fi aratat ca “palatul in care a trait Elena Lupescu ” nu se afla nicidecum in Calea Mosilor nr. 128 , asa cum ar fi voit nefericitul de autor de povesti bucurestene apocrife ; de altminteri pentru oricine cunoaste Bucurestii macar la nivel elementar aceasta asezare ar fi fost de neconceput . Si atunci , adica acum saptezeci de ani , si azi , sanctuarul imobiliar al marilor averi erau Bulevardul Jianu si Parcul Filipescu (nu insa si Parcul Jianu , astazi devenit Cartierul Primaverii ) dar sub nici o forma soseaua negustoreasca din vechile mahalale din apropierea Batistei .

“Duduia “, caci se pare ca la noi cam fiecare epoca de desfrau are cate o duduie , isi gasise salasul favorit intr-o cladire impresionanta de pe Aleea Vulpache , nr. 2 , din faimosul parc Filipescu , unde adeseori regele baroc Carol al II-lea ramanea peste noapte si unde , in orice caz , veneau in vizite prelungi fel si fel de personaje influente ale vremii precum Armand Calinescu ,generalii Samsonovici,Uica,Galici,Bazu Cantacuzino,Ionel Ghika,Virgil Kerciu,Radu Pascu,Ernst Urdareanu,Dimitrie Gusti,Auschnit,Oscar Kauffman,Elie Radu,Wider,Condiescu,Puiu Dumitrescu,Duiliu Zamfirescu,Logadi.Si jocurile de societate tot aici se desfasurau ca si multimea de intrigi complicate si de hotii foarte asemanatoare cu acelea de azi care nu fac decat sa continue epoca destrabalarilor clasicizate . De fapt, ” Duduia” era destul de zgarcita si strangatoare iar despre averea ei s-au pronuntat diverse ipoteze precum unele , destul de precise dar sumare , unde intrau mai putin case si mai degraba masini si felurite maruntisuri de milioane de lei-aur:“Avea peste 200 de rochii ,3 hermine albe,16 blanuri,8 vulpi si 4 cape (tot blanuri).Cand a plecat impreuna cu Carol a luat cu dansa 38 de cufere mari impreuna cu imbracamintea si argintaria (pentru 36 de persoane completa cu farfurii) si 4 tablouri valoroase,iara un geamantan de bani i l-ar fi dat fratelui sau.”
Inventarul averii imobiliare il gasim , insa, precizat in decretul de expropriere privitor la Elena Lupescu si proprietatile ei nemiscatoare din 28 Martie 1941 , interesant ca document de epoca:
Art. 1 – Se expropriaza fara nici o indemnitate si trec in proprietatea Statului pe temeiul si la data prezentului Decret, urmatoarele proprietati imobiliare ale Elenei Lupescu:
1- Teren si cladiri situate in Parcul Filipescu, Aleea Vulpache No. 2, loturile No. 11, 12, 13, 14 si 15 din fosta proprietate Filipescu cumparate dela Dumitrescu Virginia, cu actul autentificat la No. 5189 din 27. II. 934, tribunalul Ilfov, Sectia Notariat, pe pretul de 5.000.000 lei (valoare cca. 18.000.000 lei).
2 – Teren si cladiri in suprafata de 3914 mp. comuna Sinaia, jud. Prahova, strada Tache Ionescu No. 1, cumparat dela Nicolae Chrisoveloni cu actul autentificat la No. 7258 din 24. feb. 937, tribunalul Ilfov, sectia Notariat, cu pretul de lei 3 milioane (valoare cca. 10.000.000 lei)
3 – Teren situat in comuna Baneasa (59 ha.) cumparat dela Gh. Herescu si altii, cu actul autentificat la No. 21178 din 7. VI. 938 cu pretul de 9.000.000 lei si toate constructiile si instalatiile (valoare cca. 20.000.000 lei).
4 – Teren situat in Sinaia, str. Principele Nicolae No. 2 in intindere de 1970 mp. cumparat dela Otilia Rozeanu din Bucuresti prin actul autentificat de tribunalul Prahova la No. 3936 din 10 August 1932 si transcris la No. 3589 din 10 August 1932, cu pretul de 1.100.000 lei (valoare cca. 5.000.000 lei).
5. – Un teren in suprafata de 441.71 m. a. lotul No. 76 in comuna Techirghiol Eforia, cumparat dela societatea “Techirghiolul” cu actul transcris la No. 5091 din 15 Octombrie 1934, cu pretul de 66.300 lei (valoare cca. 700.000 lei).
ART. II. – Se expropriaza in aceleasi conditiuni, toate bunurile mobiliare, drepturile si creantele de orice natura ale aceleiasi.
ART. III. – Toti acei cari detin sau cunosc un drept sau un titlu de orice natura al numitei, urmand sa cada in aplicarea prezentului Decret, sunt obligati sa-l declare sau sa-l depuna in termen de 15 zile dela publicarea prezentului Decret-Lege, la Primul Presedinte al tribunalului Ilfov, sub sanctiunea pedepsei cu 5 ani munca silnica in caz de nedeclarare.
ART. IV. – Sub aceiasi sanctiune, toti cei cari in ultimii 10 ani au primit in depozit sau cu orice titlu, orice sume de bani, devize, valori etc. ale numitei, pentru oricat timp si cu orice destinatiune sunt obligati sa faca o declaratie la Primul Presedinte al tribunalului Ilfov in acelasi termen si cu aceleasi conditiuni.
Dat in Bucuresti, la 28 Martie 1941.
Conducatorul Statului Roman si Presedintele Consiliului de Ministri
(ss) General ANTONESCU
Ministru de Stat
(ss) MIHAI A. ANTONESCU
No. 854 “

Precum se observa , nicaieri nu apare vreo mentiune despre vreo cladire din Calea Mosilor , in schimb , ca o tema de can-can , intalnim un teren din comuna Baneasca , pana in 60 de hectare , ce ar fi intrat ulterior in administrarea Academiei Agricole si astazi cine mai stie ce se construieste cu sarguinta pe el daca nu cumva vreun parc rezidential ori supermagazine de moda noua .

Cateva adaosuri despre Palatul din Aleea Vulpache nr. 2 , azi Aleea Alexandru : acesta ar fi fost cumparat pentru ” Duduia” cu aproximativ 11 milioane de lei , scosi din buzunar , dupa sustinerile lui C. Argetoianu , de catre enigmaticul bancher Aristide Blank a carui biografie in afaceri ar merita desfasurata cu detalii .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s